Poğaça




 
Malzemesi:

  • 1 çorba kaşığı kuru maya ( 1 paket instant maya da kullanılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 50 gram margarin (eritilecek)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine haşhaş veya çörekotu

Hazırlanması:

Mayaya şeker ve ılık su katılarak kabarması için biraz bekletilir. Maya kabardıktan sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. (poğaçaların sert olmaması için hamur ele yapışacak derecede yumuşak olmalıdır)  Üzeri kapatılıp sıcak bir ortamda mayalanması için bekletilir. Hamur iki katı kadar büyüklüğe geldikten sonra resimlerdeki gibi şekillendirip (elinize yapışacağı için elinizi sıvı yağ ile yağlayın) tepsiye dizilir. Yumurta sarısı üzerine sürülür ve haşhaş serpilir. Fırına koymadan önce kabarması için tekrar bekletilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra yumuşak olması için üzeri kapakla kapatılır.

Afiyet olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up