Yaprak Sarması


 
Malzemeler:

  • Yarım kilo yaprak
  • 1 su bardağı pirinç  
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 adet kuru soğan  
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydonoz
  • Tuz
  • 1 adet bulyon
  • Yarım limon

Hazırlanması:

Kuru soğan doğrandıktan sonra yağda pembeleşinceye kavrulur. Salça ilave edildikten baraz daha kavrulup yıkanan pirinç ilave edilir. Pirinçle birlikte de biraz kavrulur. Ocaktan alınan karışıma ince kıyılmış yeşil soğan ve maydonoz, nane, kekik, karabiber eklenir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra bu karışım haşlanmış ya da salamura yapraklara sarılır. Tencereye dizilir, 1 su bardağı su eklenir, üzerine de limon dilimleri dizilir,  ağır ateşte pişirilir.

Afiyet olsun . . .



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up