Bulgur Pilavı




Malzemeler: (4 kişilik)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gr. margarin
  • 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Bulyon
  • Tuz

Hazırlanması:
  • Soğanlar ve biber doğranıp pembeleşinceye kadar yağda kavrulur.
  • Salça eklenir ve bir süre daha kavrulur.
  • Bulguru ilave edip biraz karıştırdıktan sonra su, bulyon ve tuz ekleyip kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır.
  • Suyunu çektikten sonra ocak kapatılır.

Afiyet olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up