Bir daha asla vazgeçmeyeceğiniz ve sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceğiniz lezzet şöleni...
- 4-5 adet orta boy patates (haşlanmış)
- 1 adet orta boy beyaz soğan
- 1 adet salatalık veya 4-5 adet kornişon turşu
- 1 adet küçük boy havuç (ince dilimlenmiş)
- Marul
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı mayonez (tepeleme)
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 1 diş sarımsak (dövülecek)
- Haşlanmış patatesler kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır.
- Soğan yarım ay şeklinde kesilip tuzla ovulur, patatese eklenir.
- Karışımın içine salatalık (ben kornişon turşu kullandım), havuç, marul, kekik ve pulbiber katılır.
- Sos malzemeleri karıştırılarak salatanın üzerine dökülür.
Afyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.