Tavuk Çorbası
















Malzemesi:
  • Bir adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. margarin
  • 2 litre su
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanması:
  • Tavuk eti  haşlandıktan sonra et içinden alınır, küçük küçük kesilir.
  • Et suyu, su eklenerek 2 litreye tamamlanır.
  • Soğan ince ince doğranıp margarinle kavrulur (soğan pembeleştikten sonra sarımsak da eklenip biraz karıştırılır)   ve üzerine tavuk suyu eklenir.
  • Ayrı bir kapta un sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Unun topaklanmaması için su yavaş yavaş eklenerek öncelikle un bulamaç haline getirilir, çorbaya katılır.
  • Kaynadıktan sonra şehriye ve kesilmiş tavuk eti çorbaya ilave edilir, şehriyeler pişene kadar kaynatılır. 

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up