Malzemesi:
- Bir adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr. margarin
- 2 litre su
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanması:
- Tavuk eti haşlandıktan sonra et içinden alınır, küçük küçük kesilir.
- Et suyu, su eklenerek 2 litreye tamamlanır.
- Soğan ince ince doğranıp margarinle kavrulur (soğan pembeleştikten sonra sarımsak da eklenip biraz karıştırılır) ve üzerine tavuk suyu eklenir.
- Ayrı bir kapta un sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Unun topaklanmaması için su yavaş yavaş eklenerek öncelikle un bulamaç haline getirilir, çorbaya katılır.
- Kaynadıktan sonra şehriye ve kesilmiş tavuk eti çorbaya ilave edilir, şehriyeler pişene kadar kaynatılır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.