Çikolatalı Kurabiye



 
Malzemesi:

  • 1 paket margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata (lokum da kullanılabilir)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanması:

Oda sıcaklığındaki margarine toz halindeki krem şanti eklenir ve elle yoğrulur. Un (unun miktarı bardağın büyüklüğüne göre biraz daha az veya fazla olabilir) yavaş yavaş katılarak yoğurmaya devam edilir. İstediğimiz büyüklükte parçalar alıp elimizde yassılaştırdıktan sonra içine çikolata koyulur ve kurabiye şekli verilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir. 


Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up