Malzemeler : (4 kişilik)
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Sarımsak
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanması :
- Kuşbaşı et yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavrulduktan sonra güveçlere paylaştırılır.
- İnce ince doğranmış soğan, biber, sarımsak, küp şeklinde kesilmiş patates, patlıcan ve domatesler de sırayla güveçlere yerleştirilir.
- Tereyağı, tuzu, baharatları koyduktan sonra sıcak suyla hazırlanmış salça malzemenin üzerine dökülür.
- Güveçlerin üzeri alüminyum folyoyla kapatılıp 220 derecede pişirilir. Folyo alındıktan sonra da üzerini kızarana kadar pişirilir.