Sucuklu Kaşarlı Pide

Yaptığınıza asla pişman olmayacağınız yumuşacık bir pide tarifi...


 
Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt

Harcı:

  • Kaşar
  • Sucuk
  • 5 tane yumurta ( 2 yumurtanın sarısı üzerine )
  • Üzeri için margarin

Yapılışı:

  • Un, maya, tuz ve şeker karıştırılır.
  • Su ve süt eklenerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurun mayalanması için bir süre ( üzeri kapatılarak ) bekletilir.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile oval olarak ( yaklaşık olarak normal yufka inceliğine yakın ) açılır, üzerine rendelenmiş kaşar koyularak kenarlarından kapatılır.
  • Yağlı kâğıt koyduğumuz tepsiye dizilir ve üzerine sucuk koyulur, kenarlarına yumurta sarısı sürülerek tekrar mayalanmaya bırakılır.
  • Kalan yumurtalar bir kasede karıştırılarak, mayalanan pidelerin üzerine paylaştırılır.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Pideler fırından çıkarıldıktan sonra sıcakken kenarlarına margarin sürülür, yumuşak olması için üzeri kapatılır.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up