Malzemesi:
- 2 su bardağı bisküvi (toz haline getirilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 5 çorba kaşığı margarin (eritilmiş)
- 1 su baradağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı labne peynir
- Yarım su bardağı krema
- Yarım su bardağı şeker (bisküvinin tadı yeterli gelirse şeker daha az eklenebilir)
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çikolata Sosu:
- 50 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı şeker (isteğe göre azaltılabilir)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı krema
Kekin Hazırlnması:
Bisküvi, tarçın, ceviz içi, margarin karıştırılır ve kek kalıbının dibine bastırarak döşenir. Krema ve toz şeker 10 dakika çırpılır. Ayrı bir kasede yoğurt, labne peynir, limon suyu ve rendesi karıştırılır. Krema ve peynir birleştirilip bisküvi tabanının üzerine karışım boşaltılır. Derin dondurucuda katılaşıncaya kadar bekletilir. Servis edileceği zaman dilimlenerek üzerine sos dökülür.
Sosun Hazırlanması:
Süt, kakao, şeker, nişasta karıştırılıp orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynayınca margarin, çikolata ve krema eklenerek, çikolata eriyene kadar karıştırılır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.