Malzemesi:
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanması:
Pudra şekeri, margarin ve yumurta, mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpılır. Yoğurt, un ve kabartma tozu eklenerek 4-5 dakika daha çırpılır. Kuru üzüm, ceviz ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır. Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15- 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.