Malzemesi:
- Yarım su bardağı sıvı krema
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3- 3,5 su bardağı un (bardağın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir)
- Üzeri için haşhaş
İç Malzemesi:
- 2 adet patates (haşlanmış)
- Maydonoz
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanması:
Derin bir kaba maya ve şekeri koyup, üzerine ılık süt ve ılık su eklenir. Karışımın mayalanması için 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra krema, sıvıyağ ve
yumurtanın beyazı eklenir. Bu karışımın üzerine de tuz ve kabartma tozu ekleyip, yavaş yavaş un ilave
edilir . Ele yapışacak, yumuşak bir hamur kıvamına getirilir. Mayalanması için üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparılır. (hamurun elimize yapışmaması için elimizi sıvıyağla yağlıyoruz) Elimizde yassılaştırdığımız hamurun ortasına iç malzemesi koyularak poğaça şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, haşhaş serpilir ve tekrar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra yumuşak olması için poğaçaların üzeri kapatılır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.