Turkuaz rengi bebek hırkası başladım bugün. Rengarenk bebek yünleri arasından hangi rengi seçeceğime karar vermek zor oldu ama bu turkuaz rengini çok beğendim. Aslında yeşil almak istiyordum :) Umarım en kısa zamanda bitiririm ve hemen burada sizlerle paylaşırım.
Etiketler:
bebe yünü,
bebek hırkası,
bebek hırkası modeli,
bebek hırkası örneği,
bebek paltosu,
hırka modeli,
hırka örneği,
nako,
örgü,
örgüler
Işıklandırılmış hali
Fiyatı: 80 TL
Sipariş için pamuksekeri222@hotmail.com adresinden veya blogdan da mesajla iletişime geçebilirsiniz.
Kargo alıcıya aittir. Abajur altlığı ve lambası ile kullanıma hazır.
Etiketler:
gourd lamp,
gourdlamp,
kabak avize,
kabak lamba,
satıştaki ürünler,
su kabağı,
su kabağı avize,
su kabağı lamba,
su kabağı lamba fiyatı,
su kabağı satış,
su kabağı süsleme
SATILDI...
Ürünler Paşabahçe cam kavanozlarından
yapılmıştır. Cam üzerine su bazlı boya ile
boyama yapılmıştır. Kapakları vakumludur, hava almaz. Üzerindeki resimlerde kabartma
tekniği kullanılmıştır. Hassas kullanım gerektirir. Elde yıkandıktan sonra
kurulanması tavsiye edilir. Üç farklı boyda çalışılmıştır. Kargo alıcıya aittir.
Sipariş için blogdan mesajla iletişime geçebilirsiniz.
Üçlü takım fiyatı : 75 TL.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı un (iki parmak noksan)
- Yarım paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı portakal suyu
Hazırlanması:
İlk önce şerbet hazırlanır.
Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika kaynatılır ve portakal suyu ilave
edilir, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Revani için; önce sıvı
malzemeler, (yumurta, sıvıyağ, yoğurt) sonra kalan katı malzemeler (çırpma
teli) karıştırılır. Karışım yağlanmış borcama dökülür. Soğuk fırında 170
derecede üzeri çok fazla kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan revanin
üzerine soğuk şerbet dökülür.
Etiketler:
portakal,
portakallı revani,
revani,
revani tatlısı,
şerbet,
şerbetli tatlılar,
tatlı,
tatlılar,
yoğurt tatlısı
Bu cumartesi sabahında kahvaltı soframızı renklendiren çıtır bir lezzet oldu lorlu ekmek dilimleri. Çayla birlikte de tadına doyum olmadı. Kısa zamanda hazırlanacak kolay bir tarif...
Malzemeler:
- 200 – 250 gram lor peyniri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Pul biber, kekik, kimyon, karabiber, tuz (isteğe göre)
- Ekmek dilimleri (yaklaşık olarak 12 – 13 dilim)
- Domates, biber
Hazırlanması:
Lor peyniri, yumurta, sıvıyağ ve baharatlar karıştırılır. Karışım ekmek
dilimlerinin üzerine sürülür, domates ve biberler yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Etiketler:
aperatif,
aperatifler,
ekmek,
ekmek dilimleri,
kahvaltılık,
kahvaltılıklar,
lor,
lorlu ekmek,
Lorlu Ekmek Dilimleri
Evdekilerin paylaşamadığı favori tatlılarımdan bir tanesi...
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 6 çorba kaşığı ( tepeleme ) un
- 4 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 80 gram sütlü çikolata
Arası için:
- 1 poşet krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
- Üzeri için hindistan cevizi
Hazırlanması:
- Un, kakao, şeker, vanilya bir tencereye koyulur; soğuk süt yavaş yavaş (topaklanmaması için) eklenerek karıştırılır ve ocağa alınır.
- Çikolata küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir. Koyulaşıp kaynayana dek karıştırılarak pişirilir.
- Piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırpılır ve sıcakken dikdörtgen fırın tepsisine dökülür. Biraz soğuduktan sonra daha yoğun bir kıvam alması için bir süre buzdolabında bekletilir.
- Krem şanti, pudingin buzdolabından çıkmasına yakın hazırlanır ve pudingin üzerine sürülür. (krem şanti pudingin üzerine kolay sürülmesi için buzdolabında bekletilmemeli)
- Sonra boydan 5, enden 4 parçaya ayrılacak şekilde kesilerek dikdörtgen şekiller elde edilir.
- Daha sonra spatula yardımı ile rulo şekli verilir ve üzerine hindistan cevizi serpilir.
Etiketler:
Çikolatalı Lokum,
Çikolatalı Lokum tarifi,
krem şantili tatlılar,
kremşantili tatlılar,
muhallebi,
puding,
puding tarifi,
sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)