Portakallı Revani

Tane tane irmikleri hissedeceğiniz çok güzel bir tatlı... Bu aralar bir portakal reçeli, bir portakallı revani, hep portakaldan gidiyorum : ) Bakalım bundan sonra portakallı tarif gelecek mi bundan sonra ?



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı un (iki parmak noksan)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı portakal suyu
(şerbet soğuk, revani sıcak)
 
Hazırlanması:

İlk önce şerbet hazırlanır. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika kaynatılır ve portakal suyu ilave edilir, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.

Revani için; önce sıvı malzemeler, (yumurta, sıvıyağ, yoğurt) sonra kalan katı malzemeler (çırpma teli) karıştırılır. Karışım yağlanmış borcama dökülür. Soğuk fırında 170 derecede üzeri çok fazla kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan revanin üzerine soğuk şerbet dökülür.
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up