Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • Yarım havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket bulyon
  • 1 çorba kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 7-8 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğan ve sarımsak ince doğranır. Sıvı yağ ve margarinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş havuç da katılarak bir süre daha kavrulur. İçine salça eklenir. Salçayla da biraz kavrulduktan sonra mercimek, pirinç, bulgur eklenir, üzerine su ve bulyon ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Küçük bir tencerede sıvıyağla un açık kahverengi olana kadar (çok fazla yakmadan) kavrulur. Önce bir çay bardağı soğuk su yavaş yavaş katılır, pürüzsüz hale gelince suyun tamamı eklenerek diğer karışıma ilave edilir ve pişene kadar kaynatılır. Servis edilmeden önce blenderden geçirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up