Portakal Reçeli



Kokusu ve tadıyla mükemmel bir reçel... Benim için vazgeçemediğim üç reçelden biri…


Malzeme:
  • 8 adet portakal
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hazırlanması:
  • Portakalların kabukları ince şerit şeklinde kesilir. İçi de küp şeklinde doğranır.
  • Portakal kabukları her defasında süzülerek üç defa kaynatılır.
  • Bir tencerede su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynatılır.
  • 20 dakika sonunda portakal kabukları ve içi, kaynayan şurubun içine atılır. Yarım limon suyu da eklenir. Reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatılır.
  • İstenilen kıvama gelen reçel ocaktan alınır ve ılındıktan sonra kavanozlara doldurulur.

Not: Reçelin kıvamını anlamak için küçük bir tabağın içine bir iki damla reçel akıtılıp buzlukta bir süre bekletilir. Eğer istediğiniz kıvama geldiyse reçeliniz olmuş demektir.
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up