Bebek Hırkası Örüyorum

Turkuaz rengi bebek hırkası başladım bugün. Rengarenk bebek yünleri arasından hangi rengi seçeceğime karar vermek zor oldu ama bu turkuaz rengini çok beğendim. Aslında yeşil almak istiyordum :) Umarım en kısa zamanda bitiririm ve hemen burada sizlerle paylaşırım.
 

 

Bahçemiz Çiçek Açtı

 

En sevdiğim mevsim baharın gelmesiyle birlikte bahçemizdeki ağaçlar gelinliklerini giydi yine.



         Çiçeklerimiz de yavaş yavaş bahçemizi renklendirmeye başladı.




Su Kabağı Abajur- 3

Işıklandırılmış hali
 
 Işıksız hali
 
Fiyatı: 80 TL

Sipariş için pamuksekeri222@hotmail.com adresinden veya blogdan da mesajla iletişime geçebilirsiniz. Kargo alıcıya aittir. Abajur altlığı ve lambası ile kullanıma hazır.

El Yapımı Çay Şeker Tuz Kavanozu

SATILDI...




Ürünler Paşabahçe cam kavanozlarından yapılmıştır. Cam üzerine su bazlı boya ile boyama yapılmıştır. Kapakları vakumludur, hava almaz. Üzerindeki resimlerde kabartma tekniği kullanılmıştır. Hassas kullanım gerektirir. Elde yıkandıktan sonra kurulanması tavsiye edilir.  Üç farklı boyda çalışılmıştır. Kargo alıcıya aittir.
 
Sipariş için blogdan mesajla iletişime geçebilirsiniz.
 
Üçlü takım fiyatı : 75 TL.
 

Portakallı Revani

Tane tane irmikleri hissedeceğiniz çok güzel bir tatlı... Bu aralar bir portakal reçeli, bir portakallı revani, hep portakaldan gidiyorum : ) Bakalım bundan sonra portakallı tarif gelecek mi bundan sonra ?



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı un (iki parmak noksan)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı portakal suyu
(şerbet soğuk, revani sıcak)
 
Hazırlanması:

İlk önce şerbet hazırlanır. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika kaynatılır ve portakal suyu ilave edilir, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.

Revani için; önce sıvı malzemeler, (yumurta, sıvıyağ, yoğurt) sonra kalan katı malzemeler (çırpma teli) karıştırılır. Karışım yağlanmış borcama dökülür. Soğuk fırında 170 derecede üzeri çok fazla kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan revanin üzerine soğuk şerbet dökülür.
 
 

Lorlu Ekmek Dilimleri

Bu cumartesi sabahında kahvaltı soframızı renklendiren çıtır bir lezzet oldu lorlu ekmek dilimleri. Çayla birlikte de tadına doyum olmadı. Kısa zamanda hazırlanacak kolay bir tarif...
 


Malzemeler:

  • 200 – 250 gram lor peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Pul biber, kekik, kimyon, karabiber, tuz (isteğe göre)
  • Ekmek dilimleri (yaklaşık olarak 12 – 13 dilim)
  • Domates, biber

Hazırlanması:

Lor peyniri, yumurta, sıvıyağ ve baharatlar karıştırılır. Karışım ekmek dilimlerinin üzerine sürülür, domates ve biberler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
 
 

Çikolatalı Lokum

Evdekilerin paylaşamadığı favori tatlılarımdan bir tanesi...
 

Malzemeler:

  • 6 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı ( tepeleme ) un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram sütlü çikolata

Arası için:
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Üzeri için hindistan cevizi

Hazırlanması:
  • Un, kakao, şeker, vanilya bir tencereye koyulur; soğuk süt yavaş yavaş (topaklanmaması için) eklenerek karıştırılır ve ocağa alınır.
  • Çikolata küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir. Koyulaşıp kaynayana dek karıştırılarak pişirilir.
  • Piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırpılır ve sıcakken dikdörtgen fırın tepsisine dökülür. Biraz soğuduktan sonra daha yoğun bir kıvam alması için bir süre buzdolabında bekletilir. 
  • Krem şanti, pudingin buzdolabından çıkmasına yakın hazırlanır ve pudingin üzerine sürülür. (krem şanti pudingin üzerine kolay sürülmesi için buzdolabında bekletilmemeli) 
  • Sonra boydan 5, enden 4 parçaya ayrılacak şekilde kesilerek dikdörtgen şekiller elde edilir.
  • Daha sonra spatula  yardımı ile rulo şekli verilir ve üzerine hindistan cevizi serpilir.
 

up