Malzemesi:
- 2 tavuk göğsü
- 100 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım demet maydonoz
- 2-3 çorba kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta
- Ekmek kırıntısı veya galete unu
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanması:
Tavuk göğsünen bir parçası uzunlamasına üçe ayrılıp ezilerek inceltilir. Margarin, ince kıyılmış maydonoz ve limon suyu karıştırılır. Etlerin üzerine maydonoz ve tereyağ karışımından bir miktar konulur ve rulo şeklinde sarılır. Un, tuz ve kırmızı biber karıştırılır. Rulo şekline getirilen etler önce un karışımına sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da ekmek kırıntısına veya galete ununa bulanıp 1-2 saat buzlukta bekletilir. Buzluktan çıkarılan etler bol ve kızgın yağda kızartılır, sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...