Etiketler:
header,
header tasarımlar,
header tasarımları,
şablon,
şablon tasarımı,
şablon tasarımları,
şablon tasarımlarım,
tasarım
Tarifini Derya Baykal'ın programından aldığım bu harika lezzeti sizlerle paylaşmak istedim :)
Malzemeler:
-
2 su bardağı mısır gevreği
- 3/4 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
-
1 tane yumurta
-
1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
-
1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı lor peyniri
- Öncelikle mısır gevreği elle ufalanır.
- Sonra bütün kuru malzemeler eklenir.
- Ayrı bir kapta hazırlanan sıvı ve yaş malzemeler de karışıma eklenerek karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verilir.
- Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dakika pişirilir.
Etiketler:
kurabiye,
kurabiye tarifi,
kurabiyeler,
mısır gevreği,
Mısır Gevrekli Lor Peynirili Kurabiye
Etiketler:
battaniye modelleri,
bebek battaniyeleri,
Bebek Battaniyesi modelleri,
Bebek Battaniyesi örnekleri,
Bebek Battaniyesi Yünlerim,
blanket models,
Derya Baykal,
örgü,
örgüler,
satıştaki ürünler
Etiketler:
atkı modelleri,
atkı örnekleri,
atkı yapımı,
en güzel şal örnekleri,
örgü,
örgüler,
örgülerim,
şal,
şal modelleri,
şal örnekleri,
şal yapımı,
tığ işi şal modelleri
Yağmurun yağmaya başladığı bugün ben de bu rengarenk yünleri aldım. Neden, havalar soğumaya başlayınca insanlar genelde örgü örme isteği duyarlar? İşte biraz bu sebepten biraz da Derya Baykal'ın programından sonra bebek battaniyesi örmeye karar verdim. Şimdilik yünlerimi göreceksiniz. Örmeye başladım bile :) Biraz ilerledikten sonraki görüntüsünü de en kısa zamanda bloğumda paylaşacağım.
Etiketler:
battaniye modelleri,
battaniye örnekleri,
bebek battaniyeleri,
Bebek Battaniyesi,
Bebek Battaniyesi modelleri,
Bebek Battaniyesi örnekleri,
Bebek Battaniyesi Yünlerim,
Derya Baykal,
örgü,
örgüler
Malzeme:
- 500 gr. buğday
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kutu konserve nohut
- 1 kutu konserve fasulye
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 500 gr. kuru üzüm
- 500 gr. kuru incir
- 500 gr. kuru kayısı
- 1,5 - 2 kg şeker
- 1 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağı süt
Üzeri İçin:
Fıstık, ceviz, nar, tarçın.
Hazırlanması:
- Buğday geceden suya koyulup sabaha kadar bekletilir. Sabah duru suyu çıkana kadar yıkanır. Üzerine su eklenir ve buğday gereken yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilir.
- Buğday kaynarken diğer bir tarafta, portakalın kabukları küçük küçük doğranır.
- Portakal kabukları her defasında süzülerek üç defa kaynatılır.
- Kaynamakta olan buğdaya pirinç eklenir.
- Pirinç piştikten sonra nohut, fasulye, üzüm, mısır, kayısı (küçük küçük doğranır) ilave edilir.
- Pişmeye yakın incir (küçük küçük doğranır), portakal kabuğu, süt, şeker eklenerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.
Etiketler:
aşure,
aşure ayı,
aşure günü,
aşure tarifi,
resimli aşure tarifi
Kestane şekeri tadında patlıcan reçeli...
Malzeme:
- 1
kilo küçük boy patlıcan
- Şeker
(doğranmış patlıcanların miktarında, bire bir ölçü )
- Su (
şekerin üzerine çıkacak kadar )
- Yarım limon suyu
Hazırlanması:
- Patlıcanların kabukları soyulur, şerit şeklinde kesilir.
- Yarım saat kadar soğuk suda bekletilir.
- Bir tencerede su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra 20
dakika daha kaynatılır.
- 20 dakika sonunda patlıcanlar suyun içinden alınıp, kaynayan
şurubun içine atılır.
- Reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatılır. Yarım limon
suyu eklenir.
- İstenilen kıvama gelen reçel ocaktan alınır ve ılındıktan sonra kavanozlara doldurulur.
Not: Reçelin kıvamını
anlamak için küçük bir tabağın içine bir iki damla reçel akıtılıp buzlukta bir
süre bekletilir. Eğer istediğiniz kıvama geldiyse reçeliniz olmuş demektir.
Etiketler:
en güzel reçel tarifi,
en kolay reçel yapılışı,
Patlıcan Reçeli tarifi,
Patlıcan Reçeli,
Patlıcan Reçelini yapılışı,
reçel,
reçel tarifi,
reçel tarifleri,
reçeller
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)