Malzeme:
- 500 gr. buğday
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kutu konserve nohut
- 1 kutu konserve fasulye
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 500 gr. kuru üzüm
- 500 gr. kuru incir
- 500 gr. kuru kayısı
- 1,5 - 2 kg şeker
- 1 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağı süt
Üzeri İçin:
Fıstık, ceviz, nar, tarçın.
Hazırlanması:
- Buğday geceden suya koyulup sabaha kadar bekletilir. Sabah duru suyu çıkana kadar yıkanır. Üzerine su eklenir ve buğday gereken yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilir.
- Buğday kaynarken diğer bir tarafta, portakalın kabukları küçük küçük doğranır.
- Portakal kabukları her defasında süzülerek üç defa kaynatılır.
- Kaynamakta olan buğdaya pirinç eklenir.
- Pirinç piştikten sonra nohut, fasulye, üzüm, mısır, kayısı (küçük küçük doğranır) ilave edilir.
- Pişmeye yakın incir (küçük küçük doğranır), portakal kabuğu, süt, şeker eklenerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.