Aşure

 
Malzeme:
  • 500 gr. buğday
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kutu konserve nohut
  • 1 kutu konserve fasulye
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 500 gr. kuru üzüm
  • 500 gr. kuru incir
  • 500 gr. kuru kayısı
  • 1,5 - 2 kg şeker
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı süt
 Üzeri İçin:
Fıstık, ceviz, nar, tarçın.
 
Hazırlanması:
  • Buğday geceden suya koyulup sabaha kadar bekletilir. Sabah duru suyu çıkana kadar yıkanır. Üzerine su eklenir ve buğday gereken yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilir.
  • Buğday kaynarken diğer bir tarafta, portakalın  kabukları küçük küçük doğranır. 
  • Portakal kabukları her defasında süzülerek üç defa kaynatılır.
  • Kaynamakta olan buğdaya pirinç eklenir.
  • Pirinç piştikten sonra nohut, fasulye, üzüm, mısır, kayısı (küçük küçük doğranır) ilave edilir.
  • Pişmeye yakın incir (küçük küçük doğranır), portakal kabuğu, süt, şeker eklenerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up