Sütlaç















Malzemesi:

  • 1 kilo süt (5 su bardağı)
  • Pirinç (1 su bardağından iki parrmak noksan)
  • 2-3 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlanması:

Pirinç 2-3 bardak su ile lapa olana kadar ve suyunu çekene kadar pişirilir. (pirincin suyu az gelirse eklenebilir) Sonra soğuk süt pirincin üzerine yavaş yavaş (topaklanmaması için) eklenip, karıştırılarak sütün tamamı ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Bir süre kaynadıktan sonra şeker eklenir. Yarım çay bardağı soğuk su ile nişasta karıştırılır ve bu karışım sütlaca yavaş yavaş eklenir. Kısa bir süre daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve sıcak sıcak kaselere boşaltılır.

Afiyet olsun...  



















0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up