Tavuk Çorbası
















Malzemesi:
  • Bir adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. margarin
  • 2 litre su
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanması:
  • Tavuk eti  haşlandıktan sonra et içinden alınır, küçük küçük kesilir.
  • Et suyu, su eklenerek 2 litreye tamamlanır.
  • Soğan ince ince doğranıp margarinle kavrulur (soğan pembeleştikten sonra sarımsak da eklenip biraz karıştırılır)   ve üzerine tavuk suyu eklenir.
  • Ayrı bir kapta un sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Unun topaklanmaması için su yavaş yavaş eklenerek öncelikle un bulamaç haline getirilir, çorbaya katılır.
  • Kaynadıktan sonra şehriye ve kesilmiş tavuk eti çorbaya ilave edilir, şehriyeler pişene kadar kaynatılır. 

Afiyet olsun...


Tavuk Salatası


Malzemesi: (4 kişilik)
  • 1 tavuk göğsü
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş ceviz
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez (isteğe göre çoğaltılabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber
Hazırlanması:
  • Tavuk göğsü haşlanıp didiklenir.
  • Ceviz ve turşu üzerine eklenir.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsak karıştırılır.
  • Daha sonra hepsi bir araya getirilip harmanlanır.
  • Servis tabağına aldıktan sonra da üzerine pulbiber serpilir.
                                                                                            Afiyet olsun...




Boncuk Kolye


Bulgur Pilavı




Malzemeler: (4 kişilik)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gr. margarin
  • 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Bulyon
  • Tuz

Hazırlanması:
  • Soğanlar ve biber doğranıp pembeleşinceye kadar yağda kavrulur.
  • Salça eklenir ve bir süre daha kavrulur.
  • Bulguru ilave edip biraz karıştırdıktan sonra su, bulyon ve tuz ekleyip kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır.
  • Suyunu çektikten sonra ocak kapatılır.

Afiyet olsun...




Yaprak Kolye





Bilyeli Kolye



 
Annemin eşarbından keserek içine bilye koyup aralarını düğümleyerek yaptığım farklı bir kolye. (bilye koymamın sebebi ağırlık yapmasını sağlayıp kolyenin yukarı kalkmasını önlemek)


Su Damlası Kolye


















up