Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
Harcı:
- Kaşar
- Sucuk
- 5 tane yumurta ( 2 yumurtanın sarısı üzerine )
- Üzeri için margarin
Yapılışı:
- Un, maya, tuz ve şeker karıştırılır.
- Su ve süt eklenerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurun mayalanması için bir süre ( üzeri kapatılarak ) bekletilir.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile oval olarak ( yaklaşık olarak normal yufka inceliğine yakın ) açılır, üzerine rendelenmiş kaşar koyularak kenarlarından kapatılır.
- Yağlı kâğıt koyduğumuz tepsiye dizilir ve üzerine sucuk koyulur, kenarlarına yumurta sarısı sürülerek tekrar mayalanmaya bırakılır.
- Kalan yumurtalar bir kasede karıştırılarak, mayalanan pidelerin üzerine paylaştırılır.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pideler fırından çıkarıldıktan sonra sıcakken kenarlarına margarin sürülür, yumuşak olması için üzeri kapatılır.