Mumlu İpten Bileklikler (Makreme Örgü)



























Mumlu İpten Bileklikler



Omaç Çorbası


Malzemesi:

  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 8 su bardağı su (kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • Bulyon
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanması:

Soğan ince doğranır. Sıvı yağ ve margarinde pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine salça eklenir.Salçayla da biraz kavrulduktan sonra su, bulyon,tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Başka bir kaba yumurtanın akı alınıp üzerine un eklenerek ovulur. Bu karışım kaynamakta olan çorbanın üzerine yavaş yavaş bırakılır. Bir taraftan da çorbanın topaklanmaması için çorba karıştırılır.
Yumurtanın sarısı ve yoğurt bir kasede hazırlanır. Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbadan birkaç kaşık kaseye eklenir. Daha sonra kasedeki karışım yavaş yavaş çorbaya ilave edilip çorba ocaktan alınır.

Afiyet olsun...



Poğaça




 
Malzemesi:

  • 1 çorba kaşığı kuru maya ( 1 paket instant maya da kullanılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 50 gram margarin (eritilecek)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine haşhaş veya çörekotu

Hazırlanması:

Mayaya şeker ve ılık su katılarak kabarması için biraz bekletilir. Maya kabardıktan sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. (poğaçaların sert olmaması için hamur ele yapışacak derecede yumuşak olmalıdır)  Üzeri kapatılıp sıcak bir ortamda mayalanması için bekletilir. Hamur iki katı kadar büyüklüğe geldikten sonra resimlerdeki gibi şekillendirip (elinize yapışacağı için elinizi sıvı yağ ile yağlayın) tepsiye dizilir. Yumurta sarısı üzerine sürülür ve haşhaş serpilir. Fırına koymadan önce kabarması için tekrar bekletilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra yumuşak olması için üzeri kapakla kapatılır.

Afiyet olsun...




Çikolatalı Kurabiye



 
Malzemesi:

  • 1 paket margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata (lokum da kullanılabilir)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanması:

Oda sıcaklığındaki margarine toz halindeki krem şanti eklenir ve elle yoğrulur. Un (unun miktarı bardağın büyüklüğüne göre biraz daha az veya fazla olabilir) yavaş yavaş katılarak yoğurmaya devam edilir. İstediğimiz büyüklükte parçalar alıp elimizde yassılaştırdıktan sonra içine çikolata koyulur ve kurabiye şekli verilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir. 


Afiyet olsun...


Lavanta Torbası







Magnet





up