Malzemeler:
- 1,5 paket etimek
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- İlk önce şerbeti hazırlanır. Şeker kahverengi oluncaya kadar kavrulur. Üzerine su eklenir, kısık ateşte sertleşen şeker eridikten sonra ocağı bütüne alıp harlı ateşte on dakika kaynatılır.
- Şerbet kaynarken diğer tarafta nişasta ve una soğuk süt yavaş yavaş eklenerek çırpma teliyle çırpılır. Şeker ilave edilir, muhallebi kıvamını alıp kaynadıktan sonra ateşten alınır. (muhallebi pişene kadar çırpma teliyle sürekli karıştırılır)
- Etimekler borcama bir sıra dizilir, üzerine şerbetin yarısı dökülerek muhallebinin de yarısı sürülür. İkinci sıra etimekleri dizerek aynı işlem tekrar edilir.
- Son olarak da 1 su bardağı soğuk sütle önceden hazırlayıp dolapta beklettiğimiz krem şanti muhallebinin üzerine sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.