Malzemesi:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır. Şekerin erimesi için sıcak süt yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ da eklendikten sonra pirinç unu, nişasta ve un eklenerek (tahta kaşıkla) karıştırılır. Karışım, kağıt kalıplara kağıtların 2/3' sine gelecek şekilde kaşık yardımı ile kağıt kalıplara koyulur ve tepsiye dizilir. Fırında 170 derecede üzeri kızarana dek 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.