Dikişsiz Boyunluk


Derya Baykal'ın programında görüp yaptığım dikişsiz boyunluğu bebek battaniyesine ara vererek ördüm. Bu boyunluk hem boyunluk hem de kapüşon olarak kullanılıyor. Kapüşon olarak kullanılması için uzunluğunu programda verilen ölçü (45 cm.) kadar yaptım.
 

Mısır Gevrekli Lor Peynirili Kurabiye

 
Tarifini Derya Baykal'ın programından aldığım bu harika lezzeti sizlerle paylaşmak istedim :)
 
 
 
 
 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tane yumurta
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya 
  • 3/4 su bardağı lor peyniri
 
 
Hazırlanması:
  • Öncelikle mısır gevreği elle ufalanır.
  • Sonra bütün kuru malzemeler eklenir.
  • Ayrı bir kapta hazırlanan sıvı ve yaş malzemeler de karışıma eklenerek karıştırılır.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verilir. 
  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede  15 dakika pişirilir.
 

Bebek Battaniyesi Yünlerim

 
Yağmurun yağmaya başladığı bugün ben de bu rengarenk yünleri aldım. Neden, havalar soğumaya başlayınca insanlar genelde örgü örme isteği duyarlar? İşte biraz bu sebepten biraz da Derya Baykal'ın programından sonra bebek battaniyesi örmeye karar verdim. Şimdilik yünlerimi göreceksiniz. Örmeye başladım bile :) Biraz ilerledikten sonraki görüntüsünü de en kısa zamanda bloğumda  paylaşacağım.
 
 

Aşure

 
Malzeme:
  • 500 gr. buğday
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kutu konserve nohut
  • 1 kutu konserve fasulye
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 500 gr. kuru üzüm
  • 500 gr. kuru incir
  • 500 gr. kuru kayısı
  • 1,5 - 2 kg şeker
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı süt
 Üzeri İçin:
Fıstık, ceviz, nar, tarçın.
 
Hazırlanması:
  • Buğday geceden suya koyulup sabaha kadar bekletilir. Sabah duru suyu çıkana kadar yıkanır. Üzerine su eklenir ve buğday gereken yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilir.
  • Buğday kaynarken diğer bir tarafta, portakalın  kabukları küçük küçük doğranır. 
  • Portakal kabukları her defasında süzülerek üç defa kaynatılır.
  • Kaynamakta olan buğdaya pirinç eklenir.
  • Pirinç piştikten sonra nohut, fasulye, üzüm, mısır, kayısı (küçük küçük doğranır) ilave edilir.
  • Pişmeye yakın incir (küçük küçük doğranır), portakal kabuğu, süt, şeker eklenerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.
 

up