Popcorn Çiçekli Bebek Battaniyesi

Ve yine yeni koton bebe yünlerimle başladığım  ikinci battaniye. Bu sefer rengarenk bahar çiçekleri açtı :)

Beyaz Çiçek Motifli Bebek Battaniyesi

Yeni aldığım anti alerjik koton bebe yünlerimle başladığım  iki battaniyeden birincisi. Çok keyifli bir motif...

Profiterol

Malzemeler:
1 paket krem şanti (yarım su bardağı süt)
1 paket çikolata sosu (2,5 su bardağı süt)
Hamuru için:
2 kahve fincanı un
75 gr. margarin
2,5 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı (silme) tuz
3 adet yumurta
Pastacı kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı şeker
¾ kahve fincanı un
25 gr. margarin
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya 
 
 
Hamurun Hazırlanması:
Bir tencerede margarin eritildikten sonra yağa su, toz şeker ve tuz katılarak bir taşım kaynatılır.
Bu karışıma un yavaş yavaş eklenerek kaşıkla hızlıca karıştırılır ve 5 dakika pişirilir.
Sonra tencere ateşten alınarak hemen teker teker olmak üzere 3 yumurta kırılır. Her yumurta kırdığımızda iyice karıştırarak yumurta hamura yedirilir.
Elde edilen hamur sıkma torbasına koyularak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıkılır.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika pişirilir. Pişirme esnasında ve sonrasında fırın kapağı açılmamalı, piştikten sonra da tepsi fırında en az yarım saat bekletilmelidir.

Pastacı Kremasının Hazırlanması:
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, toz şeker, vanilya koyularak karıştırılır.
Bu karışıma azar azar kaynar haldeki sütün ¼’i katılarak çırpma teliyle iyice karıştırılır. Elenmiş un yavaş yavaş katılarak bulamaç haline getirilir. Bu bulamaca kaynar haldeki sütün kalanı da katılarak karıştırmaya devam edilir.
Orta ısıdaki ateşe konulan krema koyu muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpma teliyle hızlıca karıştırarak pişirilir.
Kremayı ateşten aldıktan sonra içine 25 gr. margarin eklenerek soğumaya bırakılır.

Hamur ve pastacı kremasından sonra çikolata sosu üzerindeki tarife göre (2,5 su bardağı süt) hazırlanır.
1 paket krem şanti ise yarım su bardağı sütle hazırlanır.

Bu aşamalar bittikten sonra pişirdiğimiz küçük bezelerin üst kısımlarına yakın yerlerinden enine doğru küçük kapak kesilir.
Bu kesiklerin içi yarıya kadar önce pastacı kreması sonra da krem şanti ile doldurulur. Küçük kapakları kapatıldıktan sonra servis edilecek tabağa dizilir.
Üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosu dökülerek servis edilir.

Çiçek Motifli Bebek Battaniyesi # 4

 Bebe yünüyle ördüğüm battaniyenin boyutları: 78cm x 80cm
Kargo alıcıya aittir.
 
 
 


up