Mar
5
2012

Malzemeler:
- Yarım kilo dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gr. kıyma
- 125 gr. margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet yeşil soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydonoz
- Tuz
Pirinç yıkandıktan sonra içine kıyma, yağ, doğranmış soğanlar, nane, kekik, karabiber, salça ve ince kıyılmış maydonoz eklenip malzemeler harmanlanır. Bu karışım biberlerin içine doldurulur. Üzerine halka şeklinde doğranmış domates kapatılır. Tencereye dizilir, üzerini geçmeyecek şekilde su koyulup pişirilir.
Afiyet olsun . . .
Afiyet olsun . . .
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.